0 Läs mer >>

Idag har preggot tränat, blir ju inte så ofta nu men ska försöka träna lite mer än innan. Har en app som är anpassad för gravida och den period av graviditeten som en är i så de känns bra.

Idag blev det 20 min lite lätt styrka kan man väl säga. Men jag lär väl ha träningsvärk imorgon med tanke på hur otränad jag känner mig just nu 😂

Träning

0 Läs mer >>

Igår donade och fixade jag och W här hemma inför advent och jul. Tog upp ljusstakar & stjärnor, bytte gardiner och tog upp tomtarna. Ja vissa säger kanske att jag är tidig med tomtarna men nu ska vi ju bygga upp en stämning inför jul och då får tomtarna komma fram ni.

Sen bakades det pepparkakor hela eftermiddagen, mest jag faktiskt men W hjälpte till lite också. Gjorde egen deg i fredags som fått stå över natten. Tycker den blev väldigt god & lättbakad.

Sen gjordes även ett pepparkakshus. Funderar dock på att piffa lite runt pepparkakshuset och eventuellt ha en ljusslinga i så det lyser upp lite.

Även en pepparkakskrans samt en kalender till W med 24 pepparkakor med datumen på. Dock får hon inte äta en om dagen utan vi får dela inom familjen tänker jag. Igår däremot åt hon nog 7-8 pepparkakor 😂

Pepparkaksbakande!

0 Läs mer >>

Ikväll lagade vi lammsadel, egentligen skulle vi bjudit svärföräldrarna men då svärfar är sjuk så fick de stå över, tråkigt för dem ;)

Det var väldigt gott, synd bara jag inte kan ta ett glas rött till men såsen innehållandes samma vin var väldigt god.

Recpetet som användes!

Avslutade middagen med en passionsfrukt & hallonpannacotta. Mums!

Lammsadel med dutches...

0 Läs mer >>

Idag gjorde vi en Fiskgratäng med räkor & dill. Till hade vi pressad potatis, lite paprika, majs & morot.

Fiskgratäng!

Fiskgratäng med räkor...

0 Läs mer >>

Wilna fick ju ett bord inne på sitt rum och det har jag nu målat om. Tycker det är lite roligare när de är i färg än bara trä.

Använde färg jag hade kvar från förra året när jag målade hennes kök.

Före!
Efter!

Tycker det blev mycket bättre så här om jag får säga det själv, och det får jag ju ;)

Att måla om!

1 Läs mer >>

Idag lagade Adam en Korvstroganof med lite tacosmak. Vet inte om jag kunde känna tacosmaken så tydligt men det var väldigt gott iallafall. Precis sådan mat som jag uppskattar just nu :) enkelt, gott och jag vet vad jag får liksom.

Korvstroganoff med tacosmak

Korvstroganoff med ta...

1 Läs mer >>

Idag lagade vi en enkel biffwok, den var god. Inget speciellt men gott.

Imorse tog jag en bild på Wilna och så visade jag den för Adam. Enligt honom (och hans mamma & syster) är W väldigt lik sin faster när hon var liten 😊

Biffwok & lik sin fas...

0 Läs mer >>

Imorse var vi på rutin ultraljud och fick se bebis igen, väldigt skönt då jag nojat lite sista dagarna och funderat över om allt är som det ska. Men nu ska jag sluta med det.

Vi fick se en jättefin bebis med ett hjärta som slog så fint. Allting såg bra ut och hönan (nej vi vet inte om det är en tjej eller kille men nu fick den ha ett arbetsnamn) är nu beräknad till 27 april. Några dagar tidigare än jag själv trott men så lär jag väl gå över tiden och det blir en majbebis ändå ;)

På sista bilden tröttna den nog lite och la sig med ryggen uppåt haha

Moderkakan ligger i övre framkant så det kan dämpa rörelserna lite men den var rätt aktiv där inne. Skulle vara roligt att få känna en ordentlig spark snart, även om jag redan känt lite "fladder" :)

Rutin ultraljud

0 Läs mer >>

Idag gjorde jag en paj med köttfärs, oliver och fetaost. Jag är egentligen inte förtjust i oliver men gav det en chans och tycker pajen blev god. Kul de tagit några färre oliver bara men annars bra.

Får se vad Adam tycker då han inte är så förtjust i fetaost ;)

http://www.milda.se/recept-visa/matig-paj/

Paj med oliver & feta...

0 Läs mer >>
Dags för veckomatsedel igen, vi har ju pausat matkassen så nu får vi komma på alla recept själva. Är rätt skönt, blir lite mer frihet samtidigt som det var rätt bekvämt att bara få allt levererat.
 
Denna vecka ska vi i alla fall äta:
 
Biff Wok med äggnudlar
Korv Stroganoff med mild taco smak
Fiskgratäng med räkor & dill
Köttfärspaj
Örtstekt Lammsadel med rödvinsås & getostduchesse
 
Lammsadeln blir på fredag, känns som lite lyxig avslutning på jobbveckan :)
 
Till kommande helg ska jag testa att göra egen pepparkaksdeg och så ska det bakas pepparkakor & göras pepparkakshus där hemma. Adam jobbar så då har jag och W något att pyssla med under dagarna.
 
 

Veckomatsedel

1 Läs mer >>

Här är resultatet efter glasblåsningen, är väldigt nöjd måste jag säga.

Lite svårt att få bra bilder när jag tog på kvällen men tror ändå det visar ganska bra hur den ser ut. Är som sagt riktigt nöjd!

Min karaff!

0 Läs mer >>

Jag har ju en utmaning som ska hålla på till siste december mem jag bryter den nu. Helt ärligt har jag inte helt följt den och igår fuskade jag rejält med att äta lösgodis tillsammans med tjejerna hemma. Det var ändå rätt välbehövligt, en kväll med bästa vännerna, mat, skratt och godis 😊

Men jag har halvfuskat innan med kakor, inte enbart ätit när någon fyllt år utan även om någon vara bjudit (jag har dock inte bakat något själv). Jag har inte stått upp 4 timmar varje dag på jobbet och jag har definitivt inte hunnit (och kommer inte hinna) med 75 träningspass innan jul.

Jag har gjort 25, så är ju en himla massa kvar. Jaja så är livet ibland. Hade nog haft bättre disciplin och hunnit träna mer om ja inte vart gravid men nu har varken lusten eller orken.

Har ingen bra bild för detta inlägg så bjuder på en bild på min favorit ❤

Min utmaning!

3 Läs mer >>

Idag är det 4 år sedan jag och Adam blev man & hustru. Tänk vad tiden går, en dotter på snart 3 och en liten bebis i magen. Hus har vi också hunnit köpa.

För att fira bokade vi in oss på Brasserie Coullieure och valde en 5 rätters avsmakningsmeny. Gud så gott det var. Ostronet överraskade nog mest och nu är vi väldigt mätta & nöjda båda två.

Började med en aptitretare på friterat ostron med en liten kräm med chili. Överraskande gott!

Förrätt 1:
Löjrom med potatischips samt potatispuré & picklad rödlök.

Förrätt 2:
Kanin, samt kaninrygg i något italienskt späck med tomatpuré & friterad grönkål.

Huvudrätt 1:
Torskrygg med rödvinssås, sparris, rödbetor, pepparrot & potatis.

Huvudrätt 2:
Långkok hjortlägg med potatispuré & äppelkompott.

Efterrätt:
Chokladfondant med inkokta körsbär, vaniljglass & körsbärssås.

Allting var fantastiskt gott måste jag säga och jag rekommenderar verkligen att testa en sådan här avsmakningsmeny. Man får liksom lite av allt då och väldigt spännande att se vad man får 😊

Bröllopsdag & 5-rätte...

0 Läs mer >>

Idag går vi in i vecka 17 (16+0) och om en vecka är det dags för ultraljud. Ska bli mysigt att få se bebisen igen.

Nu är bebisen runt 16 cm och väger 90 gram. Det är verkligen minilitet. Barnets hjärta pumpar runt 24 liter blod per dygn och det kan uppfatta och reagera på ljud utifrån.

Lösningen när brallorna börja bli för små 😂 beställde två par från Ellos men det ena var för låga i midjan och de andra för korta i benen. Får bli en tur på stan snart och köpa något som passar!

Vecka 17

0 Läs mer >>

Jo men så att, var sugen på något men vi hade inget som riktigt lockade i kylskåp & skafferi (och det är onödigt att äta något bara för att försöker jag lära mig själv), mem så hade jag ju lite sill kvar.. Tänkte ändå koka ägg till imorgon så kokade ett extra och åt ägg och sill så här vid strax innan 21 en måndagskväll 😍

Gott gott men nu är den goda sillen slut och just deras julsill fanns inte i affärerna så jag får väl snällt vänta till julafton när jag får sill till julbordet 😂

Guilty pleasure

0 Läs mer >>
Igår gjorde jag en Texas Chili, från Ica! Den skulle göras på högrev men det var slut i affären så jag tog fransyska istället och det blev gott. Med morötter, lök, vitlök, lite ale, buljong, cacao & chili-krydda, kanel & nejlikor. Precis i slutet hade man också i kidneybönor och choklad. Jag tycker den blev väldigt god.
 

 
Stod att den skulle serveras med ris men jag kände att nog blev lite mycket så vi tog tortillabröd och lite sallad samt gräddfil. Gott!
 
Det står i receptet att man ska passa lite på den så den inte kokar torrt (den ska koka 3 timmar minst) men det blev rätt mycket vätska i den så jag tog faktiskt bort kanske drygt 1 liter mot slutet, för att den skulle bli lite mer "fast". Det kladdades en del en då sen när det skulle ätas haha
 
 
Men jag kan absolut rekommendera receptet. Är ju ett recept som kan varieras rätt enkelt. Jag hittade exempelvis inte cacao & chili-kryddan så jag tog kakao och chiliflakes istället. Det gick ju bra det med måste jag säga och Adam tyckte också att det var gott. Bra avslut på söndagskvällen.
 
 

Texas Chili