Idag blev det pizza när jag var hemma själv och Adam jobbade. Tog en avdelning frysta pizzadegarna vi har i frysen och toppade med creme fraiche, sparris, salami och mozzarella. Mums! 😍
Sen till efterrätt åt jag rabarberglass, som gick snabbt och enkelt att göra och var fantastiskt god.
5 dl grädde
1 burk sötade kondenserad mjölk
1 vaniljstång
Vispa grädden och urskrapet från vaniljstången ganska hårt. Jag tog faktiskt lite vaniljpulver då jag missade att jag behövde 2 vaniljstänger. Häll sedan i burken med kondenserad mjölk. Blanda.
Alltså, bara här var det så gott så jag kunde ätit den direkt ur skålen 😂
500 gram rabarber
1 vaniljstång
1 kanelstång
1 dl strösocker
2 msk citron saft
Skär rabarbern i mindre bitar. Häll i en kastrull och lägg i en urgröpt vaniljstång, kanelstång, strösocker och citron. Låt koka några minuter så den blir mjuk. Häll i en sil över en skål och låt stå tills den svalnat.
Ta bort stängerna och häll kompotten i glassen. Stoppa in i frysen.
Av saften från rabarber kompotten testadd jag att göra en sirap som jag sen hade tänkt ha på glassen men den blev mer kola så jag hällde ut den på ety bakplåtspapper och så kanske jag kan klippa till bitar imorgon.
Till allt detta drack jag ett alkoholfritt mousserande vin. Himla gott!