1 Läs mer >>
Vi har fixat några saker här hemma som gör de hela lite mer "hemma". Tavlor och sådant har inte riktigt kommit på plats, liksom gardiner i vissa rum (ja de fick julgardiner men inte innan dess). 

Men idag har vi iallafall fixat följande hemma 

Ledstångsrep till trappan

En list ovanför fönstret  (bara några stycken kvar haha)

Fotovägg 

Igår köpte jag en liten radio till köket också och tulpaner till matbordet


Och så har jag och fröken varit på promenad med Marika, tagit en fika och busat massor.

Att fixa lite hemma

0 Läs mer >>
Okej, inte hela men delar av den iallafall. Ikväll skulle vi äta biff wellington med hemmagjord bea & potatis.

Well, första bean jag gjorde blev inte bra i första steget så letade upp en annan. Den blev inte heller så bra. 

Köttet blev bra iallafall. Gjorde en duxellmassa som låg ovanpå köttet under smördegen.

Duxellmassa
500 gram champinjoner
1 frp hackad bacon 
6 schalottenlök 
4 msk tomatpuré 
3 nypor vetemjöl
0,5 dl timjan 

Finhacka champinjoner och schalottenlök. Stek/koka champinjoner, lök och bacon tills vätskan är nästan helt borta. Tillsätt sedan tomatpuré och låt koka ytterligare 10-15 min. Tillsätt sedan timjan och vetemjöl. Ställ till sidan och låt svalna.


Bryn oxfilén runt om och låt svalna lite. Lägg den sedan på smördegsplattor.  Lägg duxellmassa på oxfilén och lägg sedan ytterligare smördeg ovanpå. Pensla med ägg.

Sätt in i ugnen 35 min på 175 grader. På denna tiden blir köttet medium.

Misslyckad middag

0 Läs mer >>
För ca 2 år sedan pratade jag och Adam om att springa The Color run det blev dock aldrig av. Men igår/idag (någon gång i natt) skickade min vän (som har bloggen nollmotivation.blogg.se) och frågade om inte jag och min syster ville med? 

Vi har en gemensam träningsutmaningschatt på fb nämligen så hon frågade där. Hon har själv sagt att hon aldrig ska anmäla sig till något lopp men detta lät roligt, så den 6 augusti klockan  12 ska vi springa/gå/skutta/dansa eller vad vi nu bestämmer oss för i The Color run! 

Ska bli roligt att testa på och ha något att träna emot även om detta inte är ett lopp man springer för att vara snabbast :)


Bild lånad från Google.com


Att vara anmäld!

0 Läs mer >>
I kväll var det Pizza time här hemma. Adam jobbar & Wilna sover. 

Rödbetor, getost, mozzarella, parmesan & ruccola. Perfekt kombination.


Ingredienserna:



Pizza!!

1 Läs mer >>
Vi har en tanke på att under detta året renovera lite där hemma. Vi vill bygga ut vår walk-in-closet, fixa sovrummet samt hallen där utanför. Det blir nog ett ganska stort projekt och vissa delar kommer vi ta in hantverkare för och andra kommer vi försöka göra själva. I dessa planer ingår också att isolera våra vattentankar lite mer (vattenburet värmesystem och tankar står idag lite väl oisolerat) som står i verkstaden.
 
Verkstaden används idag mest för förvaring av ved, sortering av glas/burkar/flaskor/papp/tidningar och sådant. Dock står där några gamla trämaskiner som vi skulle behöva bli av med innan vi kan påbörja vårt projekt.
Men verkstaden är ett bra utrymme för att göra det vi vill. Men innan vi ens har börjat så kikar jag en del på Pinterest för att få inspiration för vår walk-in-closet, sovrummet och hallen, här ser ni några bilder:
 
Alla bilder är lånade från Pinterest!
 

Inspiration

0 Läs mer >>
Idag blev det inte Sambal kotletter som tänkt för jag glömde bort att vi även skulle göra köttbullar. Så idag gjorde jag köttbullar, potatis & sås. 


Köttbullar, potatis &...

1 Läs mer >>
Jag vet ju själv hur det kan vara med inspiration till mat under veckorna så här kommer vad vi ska äta under helgen 

Sambal kotletter 
Hemmagjordpizza med rödbetor, getost, mozzarella, parmesan & ruccola
Biff Wellington med hemmagjord bea & potatis
Indisk gryta med hemmagjort naanbröd
Gratinerad fläskfilé med paprika & chili


Tills dess får ni nöja er med en bild på burgare  som jag åt på Mr Vinc'k 

Helgmatsedel

0 Läs mer >>
Jag måste bara sprida lite bloggkärlek känner jag, min bästa vän (som tyvärr bor alldeles för långt bort) har en fin blogg där hon skriver om träning, stickning, mat och diverse, men mest om träning. Hon är fantastisk, trots att hon i början av året inte skulle sätta upp några träningsmål (varför hon inte vill det kan ni läsa på hennes blogg) så har hon likväl gjort det. 250 träningspass på ett år, knappt 5 i veckan. Eller knappt och knappt, för mig är det ju super många haha (mitt mål är ju ungefär 3 i veckan) plus att hon har mål om att tänka på tekniken och lite annat.
 
Hon är i alla fall en flitig, ambitiös och inspirerande tjej och hon kommer klara sina mål med bravur, det vet jag! Så in och kika på hennes blogg tycker jag, ni kanske också kan få lite inspiration.
 
Nollmotivation.blogg.se!
Bilder från i somras när jag och W var och hälsade på i Strömstad.
<3

Lite Bloggkärlek

0 Läs mer >>
På jobbet får vi varje måndag och onsdag en fruktkorg, vilket är väldigt skönt för då äter jag lite frukt. Är annars ganska dålig på att äta det hemma så bra att veta att jag på jobbet får i mig lite i alla fall. Dock har vi på jobbet denna vecka varit ganska få, ett par är sjuka, någon sjukskriven och några är ute och reser. Så det blev den del frukt över. Därför bestämde jag mig i går för att baka en banankaka och bjuda på.
 
Den tog ca 1 timme och då var den 45 minuter i ugnen
 

Ingredienser
100 gram smör
3 st ägg
1 dl strösocker
0,5 dl råsocker
0,5 dl ljust muscovadosocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
3-4 väl mogna bananer
5 dl vetemjöl
1 dl mjöl
 
Sätt ugnen på 175 grader

1. Börja med att smälta smöret
2. Vispa ihop socker och ägg pösigt
3. Blanda i vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt. Vispa ihop.
4. Mosa bananerna
5. Blanda i bananer, smält smör, vetemjöl och mjölk. Vispa ihop. Visa dock inte längre än 10-20 sekunder, bara så allt blandas.
 
Smörj och bröda en rund springform. Häll i smeten.
Grädda i ugnen 45 minuter.
 
Ta ut den ur ugnen och låt svalna under en bakduk.

Strö över lite florsocker vid servering och servera med en klick grädde, glass eller mascarpone. Eller servera den som den är, blev uppskattade på mitt jobb i all sin enkelhet.
 
Förvara den i kylskåp men den går även bra att frysa om det skulle vara så.
 
 
Receptet kommer ursprungligen från recepten.se (http://www.recepten.se/recept/saftig_banankaka.html). Jag ändrade bara vilka sockersorter som användes.
 
 
 

Banankaka

2 Läs mer >>
Ja alltså ska en bli bättre på något behöver en ju träna. Var ute och sprang  (eller joggade är väl mer rätt ord) innan och gjorde då konditionstest från den träningsdagbok jag fick av Åsa. 

En ska springa 2,5 km och se hur lång tid det tar. Alltså ja jag är ju verkligen inte snabb. Fick resultatet "dåligt". Känns ju bra. 

Men nu kan det ju bara bli bättre (hoppas jag verkligen ) och då är det ju bara träning som gäller. Men nu när snön är borta ska det väl förhoppningsvis gå bra att springa även här.

Sen att jag trampade snett ca 100 meter från huset tänker jag ignorera nu och hoppas den lilla som gör ont slutar göra ont snart. 

Träna för att bli bät...

0 Läs mer >>
I går kväll gjorde vi kycklingklubbor med ugnsrostade rotfrukter. Det är ganska enkelt och sköter sig själv i ugnen men blir ändå rätt "lyxig" mat, iallafall för småbarnsföräldrar ;)


Kycklingen var marinerad med Per Mobergs grillolja, kyckling n' stek krydda (fanns i skafferiet och lät ju passande) samt lite paprikapulver. 

Rotfrukterna var bara ugnsrostade med olivolja,  salt och peppar.

Vi gjorde en kall sås till på turkisk yoghurt och vitlök.

Enkelt & gott! 

Kyckling & ugnsrostad...

0 Läs mer >>
För ett par veckor sedan såg jag i affären chokladapelsin, jag tyckte dock inte de såg så lockande ut så då köpte jag ingen.  Men idag bestämde jag mig för att köpa. 


Så nu har vi testat att göra juice av den. Den var väldigt god. Lite lenare i smaken än vanlig apelsin men ingen smak alls av choklad ;) 


Och som den mesta av juicer var den väl godkänd av Wilna och slank snabbt ner i hennes mage! 

Vi testar - chokladap...

0 Läs mer >>
Idag till lunch gjorde jag den väldigt enkla rätten, blodpudding med lingonsylt. Alltid gott och så får jag i mig lite extra järn som jag behöver.

Så enkelt & så gott

1 Läs mer >>
Ikväll träffade jag en vän inne i stan. Vi har velat gå till Champagnebaren ett tag och nu blev det äntligen av. 

Men först åt vi lite på Mr Vinc'k. Jag och Adam var ju där på vår bröllopsdag och jag tycker det var bättre idag än då. Bättre hamburgare,  de var faktiskt medium samt ramlade inte isär lika mycket som förra gången. Jag åt en med kronärtskocka och lök samt pommes & en tryffeldipp.



På champagnebaren så började vi med ett varsitt glas "Love & bubbles". 

Sedan fick vi ett semi-sec men vilket märkte du var minns jag inte. Men det skulle passa till desserten iallafall "triss i sött"


En bärpaj med vaniljsås
En creme brule med någonting, någonting och apelsin (bra minne idag!)
Pralin med vitchoklad & havtorn 

Mycket goda alla tre och Champagnebaren "A little party" var ett väldigt trevligt ställe, kunniga och mycket trevlig personal som även berättade hur en ska provsmaka champagne men det känns lite svårt att förklara i skrift haha 

En väldigt trevlig rolig och välbehövlig kväll med en bra vän! Tusen tack för idag!  Hoppas ni andra också haft en bra lördagskväll!  

Dejt på stan

0 Läs mer >>
I onsdags gjorde jag en enkel, snabb och väldigt god fisksoppa med saffran, vitt vin, torsk, lax och räkor.


Saffranskryddad fisksoppa med torsk & lax
(Recept från tasteline.com)

1 purjolök
2 vitlöksklyftor
Olivolja
2,5 dl vitt vin
2,5 dl matlagningsgrädde 
1 dl creme fraiche
400 gram torsk
300 gram lax
150 gram räkor
3 msk hummerfond
2 dl vatten
1 paket saffran
1 tsk timjan
1 tsk basilika
Salt
Peppar 

Strimla purjolök och hacka vitlök. Fräs i olja så den blir lite mjuk. Blanda i kryddor, grädde, creme fraiche, vin, vatten och fond. Låt sjuda 10 minuter.

Skär under tiden fisken i kuber och skala räkorna. 

Lägg i fisken och låt sjuda tills den är klar. Lägg då i räkorna. Servera med en bit gott bröd!




Fisksoppa

1 Läs mer >>
Testar en ny design på bloggen. Ska försöka uppdatera bilderna under kvällen så det är mina personliga bilder inte de som är inlagda där från början. Tänkte även försöka få till en widget där de senaste instagrambilderna visas (hur nu det ska gå?)
 
Så om bloggen ändrar sig lite till och från den närmsta tiden vet ni varför ;)
 
 

Ny Design