Igår lagade vi denna maten, snabb sommarlunch enligt Allt Om Mat. Tar ungefär 30 min så ganska lagom tid på sommaren (eller en vardagskväll).
500 gram varmrökt lax
300 gram spagetti
1 citron
4 dl örter
2 dl rostad lök
2 dl panko ströbröd
75 gram smör
Salt
Peppar
Dela laxen i mindre bitar och lägg i en skål.
Hacka örterna grovt (jag tog persilja, basilika & en till som jag glömt nu). Lägg i en skål. Lägg i den rostade löken och mixa. Lägg sedan i rivet citronskal, ströbröd och lite salt & nymald svartpeppar. Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. In i ugnen 20 min på 125 grader.
Koka pastan.
Smält smöret och låt det blir gyllenbrunt och med en nötaktig doft. Häll i saften från citronen. Låt koka upp. Häll över pastan.
Sen skulle man blanda pastan & laxen och hälla örtblandningen över men vi serverade allt var för sig. Gick ju väldigt bra det med!

Örtblandningen gjorde att hela rätten fick lite "crunch" som blev väldigt gott! Det blev dock en hel del sådant över så egentligen kan man kanske halvera hur mycket av det man gör. Men helt klart en rätt som jag rekommenderar!