3 Läs mer >>
Ikväll gjorde jag en rulle av lasagne plattor fyllda med lax samt en röra på räkor, creme fraiche och skagenröra. Hade lite av röran i och lite ovanpå. 

Blev gott och Wilna åt också av det utan större bekymmer så helt klart godkänt. 


Du behöver:

4 lasagneplattor
4 laxbitar
1 påse räkor
1 liten burk skagenröra
1,5 dl creme fraiche

Blanda räkor, skagenröra och creme fraiche.  Lägg en laxbit på en lasagneplatta. Lägg lite röra på.  Lägg ner i en ugnssäker form. Gör samma med resten. Häll resten av röran på. In i ugnen ca 20 min 80 grader.

Pastarulle med Lax

2 Läs mer >>
Jag har gjort en liten utmaning till mig och sedan bjöd jag in min syster och bästa kompis också.  Vi ska klara 75 pass innan julafton. Det blir ca 3-4 pass i veckan.  

För mig är det en rätt rimlig träningsdos som jag tror jag kommer klara av. 

Använder oss av en app som heter Shapelink för att registrera passen så vi ser hur det går för oss.


Så heja mig (oss)!!

Utmaning - 75 pass

0 Läs mer >>
Ikväll blev det enkel stekt lax med grönsaker och ris.


Lite dåligt med uppdatering men det är ju sommar ;) 

Lax

0 Läs mer >>
Jag och Wilna skulle få besök idag så då passade jag på att använda lite av vinbären och gjorde en kaka. 


I princip en sockerkaksbotten med ett marängtäcke. Så god! Verkligen ett hett tips att prova på att göra. Följde detta recpetet:

https://annasheavenlysweets.wordpress.com/2012/07/10/rodvinbarskaka-med-marangtacke/

Rödvinbärskaka

0 Läs mer >>
Våra vinbärsbuskar är riktigt stora och det var rätt svårt att komma åt bären. Men vi har påbörjat rensning av dem och idag har vi plockat nästan en hel spann med vinbär som sen rensats och nu frysta in.



Vinbärsbuskar

0 Läs mer >>
I fredags grillade vi spareribs. Vi följde detta receptet

http://www.grillguiden.se/recept/meny-memphis-style-ribs-med-grillad-potatissallad-och-coleslaw-med-valnotter/


Väldigt gott! Till hade vi pommes som vi friterade istället för att göra i ugn. Enkelt men man går vara lite försiktig med oljan bara.



Efterrätten grillade vi också.  Tog en våffelstrut och fyllde med marshmallows, center och banan. Lindade in i folie och sen på grillen i ca 10-15 minuter. Kladdigt & gott ;)


Spareribs & pommes

0 Läs mer >>
Häromdagen plockade jag lite mer än 2 liter vinbär, mest röda men några svarta också. Bestämde mig för att göra saft och eftersylt,  dvs använda det som blir kvar när jag gjort saften.


Jag följde detta recept för saften
http://blogg.amelia.se/sotasaker/2010/08/08/svart-vinbarssaft/


Och detta för sylten
http://blogg.amelia.se/sotasaker/2010/08/09/eftersylt-pa-svarta-vinbar/

Röd vinbärssaft & eft...

0 Läs mer >>
För några veckor sedan bestämde jag mig för att sy en hissgardin till vardagsrumsfönstret så vi kan få det mörkt där om vi tittar på film och så. 


Mörkläggningstyg beställdes och igår påbörjades projektet.  Då köpte jag även rundstavar (10mm), 10 ringar (ca 10mm) och snöre. 

Jag följde en beskrivning från Sköna Hem då den lät enkel. Googla så finner ni nog instruktionen.  

Börja med att klipp ut tyg som på bredden passar fönstret, plus ett par cm för sömsmån. Fålla alla kanterna. 

Sy en kanal högst upp för gardinstången. Sy sedan fyra kanaler för rundstavarna.

Trä i stavarna.  Sy fast ringarna. Smöret fästes i nedersta ringen (jag sydde fast mitt längst ner i gardinen) och träs igenom övriga ringar.

Sen är det bara att hänga upp den i fönstret och klippa till banden. 

Ha också något att snurra banden kring när gardinen är uppe.  Vi satte två skruvar i väggen tills vi hittar något bättre.


Det är bra med mycket plats när tyget är 1,4 x 2 meter.

Först när jag var klar och satte upp den så den ut så här:


Funderade på om jag verkligen sytt så snett men insåg efter 5 min att den ena ringen hade lossnat, så bilden högst upp är mer rättvis! 

Hissgardin

2 Läs mer >>
En av mina bästa vänner flyttade till Skee strax utanför Strömstad i början av året. Denna helg skulle Adam jobba så då passade jag och Wilna på att åka upp och hälsa på.  

Skoj att se hur det är här uppe. Vi åkte tåg upp igår och när vi kom fram tog vi bara en sväng till Strömstad.

Idag däremot tog vi båten ut till ön Sydkoster. Hyrde en varsin cykel och cyklade runt lite på ön. Väldigt mysig ö och lätt cykla,  även om cyklarna saknade växlar ;) här kommer ett gäng med bilder! 

























Någon var lite trött efter dagens äventyr ;) imorgon blir det hemfärd igen.  Kommer sakna Åsa den minut vi går på tåget! En skön och underbar helg. Lagom aktiviteter som passar en 16 månaders väldigt bra. Rekommenderar ett besök på Koster öarna till er alla!

Skee & Strömstad

0 Läs mer >>
En av mina bästa vänner flyttade till Skee strax utanför Strömstad i början av året. Denna helg skulle Adam jobba så då passade jag och Wilna på att åka upp och hälsa på.  

Skoj att se hur det är här uppe. Vi åkte tåg upp igår och när vi kom fram tog vi bara en sväng till Strömstad.

Idag däremot tog vi båten ut till ön Sydkoster. Hyrde en varsin cykel och cyklade runt lite på ön. Väldigt mysig ö och lätt cykla,  även om cyklarna saknade växlar ;) här kommer ett gäng med bilder! 

























Någon var lite trött efter dagens äventyr ;) imorgon blir det hemfärd igen.  Kommer sakna Åsa den minut vi går på tåget! En skön och underbar helg. Lagom aktiviteter som passar en 16 månaders väldigt bra. Rekommenderar ett besök på Koster öarna till er alla!

Skee & Strömstad

0 Läs mer >>
Igår "fuskade" vi lite med maten och köpte färdig pulled turkey som bara var att värma i ugnen. Till serverade vi pitabröd och en gurksallad. 


Salladen gjordes så här:

Blanda till dressingen först

1 msk honung
1 dl kokosmjölk
1 kruka mynta
finrivet skal av 1 lime
Saften från 1 lime
Salt, peppar 

Blanda allting. Och lägg sedan i 1 gurka där du gröpt ur innehållet och sedan skurit den på snedden. Ha även 2 dl böngroddar och 4 finhackade salladslökar.


Gurksallad med kokosd...

1 Läs mer >>
 I fredags testade vi att grilla räkor. Först marinerade Adam dem i olja & lite goda kryddor och sen grillades de ett par minuter per sida (knappt). 


Mycket gott och rekommenderas varmt!

Grillade räkor

0 Läs mer >>
Mamm fyllde 60 i februari och i födelsedagspresent fick hon en heldag i Köpenhamn med familjen. Idag var vi iväg. Vi hade sedan innan bokat hotell i Malmö (Scandic Triangeln) för att vi insåg det var billigare än hotell i Köpenhamn och då hade vi mer pengar till annat ;) 


Vi började med att åka tåg. Spännande tyckte Wilna även fast hon helst inte ville sitta still så mycket så det var lite upp och ner i sätet & mamma och pappas knä.





Sen åkte vi vidare till Kastrup och promenerade därifrån till "Den blå planeten" vilket tog ca 15min. Lagom trots sol. Där började vi med lite picknick lunch. Sedan fortsatte vi med att titta på uttrar och en himla massa fiskar och lite fjärilar. Väldigt trevligt & bra ställe. 






Sen tog vi bussen till Tivoli inne i Köpenhamn. Barnen åkte lite karuseller, vi åt glass och promenerade runt. Mycket trevligt men jag tror att Tivoli är ett sådant ställe som blir bättre ju mer du känner till det. Vi kommer definitivt åka dit igen!



Dagen avslutades med att jag och Sara var ute och åt med våra föräldrar på "Bee" i Malmö och Adam & Dennis la barnen. Sen gick vi till hotellet och bytte av dem så nu är det på stan och käkar och tar en öl medan jag och Sara i varsitt hotellrum tittar på film och äter choklad ;)

En mycket lyckad dag och just nu ser jag fram emot hotellfrukosten imorgon! 

Köpenhamn

2 Läs mer >>
Idag har jag, för första gången, gjort egen müsli. Jag har tänkt på det länge men aldrig riktigt blivit av men nu så. Jag äter müsli i princip varje dag så gott att kunna välja själv vad en vill ha i den. Jag följde detta receptet (typ)

http://malinsdiner.blogspot.de/2013/01/superdupergod-och-nyttig-musli.html 

Jag dubblade hennes recept så fick ta två plåtar i ugnen annars fick det inte riktigt plats.


Börja med att blanda 

5 dl vatten
1 dl honung
2 msk rapsolja

Blanda sedan i en egen bunke

5 dl dinkelhavre 
5 dl havregryn
3 dl kokosflingor
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
4 dl blandade hackade nötter (ta de nötter du själv gillar, jag hade cashew, paranöt, rökta mandlar, valnötter)

Blanda sedan ihop det med honungsvattnet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 200 grader i 30 min. Rör om var 5 minut. 

Ta ut och låt sedan svalna. Blanda sedan i 

4 dl blandad torkad frukt (jag tog blåbär, vinbär, gojibär och russin)


Jag fick ihop två burkar med müsli så nu har vi nog så vi klarar oss ett litet tag ;)

Egengjord müsli

0 Läs mer >>
De senaste dagarna har jag varit på jobbresa i Dubai. Inte en särskilt lång resa, mest ner och vända faktiskt. När jag kom ner till Dubai och hotellet så uppgraderades jag till en svit (utan kostnad), jag tyckte inte det var nödvändigt men det tyckte tydligen killen i receptionen. Så mitt hotellrum bestod av sovrum, ett badrum, en liten toalett och ett vardagsrum.





Dagen efter ankomst och med hotellfrukost i magen var jag iallafall redo för jobb. 


Hade en utbildning/workshop för kollegorna där. Klädd i linnebyxor och tunn tröja gick det till och med att vara utomhus, trots 40 grader. Vi var ju dock mest inomhus ;) 


Efter jobbet tog jag ett dopp i poolen och simmade i 35-40 minuter. Däremot läste jag lite bok och sen möte jag upp en av kollegorna för middag på restaurang Fumé nere i Dubai Marina.





Dubai är väldigt föränderligt. Jag har vart där 3 gånger på 3 år snart och något av det som byggdes sist jag var där är nu klart men då har de genast påbörjat något annat. Undra om den staden någonsin blir klar? Jag gillar den iallafall och den får nog räknas som en av mina favoritstäder. Åker gärna dit fler gånger men då stannar jag nog lite längre ;) dock inte så roligt att vara där själv så sällskap är nödvändigt. 

Nu sitter jag på tåget hem och är hemma om drygt en timme. Saknar Adam & Wilna. Konstigt det där, har inte varit ifrån dem så länge och inte varit hemifrån så länge men längtar efter dem och längtar hem!



Jobbresa till Dubai