Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med spenat & ricotta ost. Jag hittade ett recept på nätet men gjorde lite mer bechamelsås faktiskt, så har ökat på mängden där. Jag hade även lite mer ricottaost och solrosfrön istället för pinjenötter. Jag valde även färska lasagneplattor för jag tycker det är godare.
Sätt ugnen på 200 grader.
Bechamelsås
25 gram smör
3 msk mjöl
3 dl standard mjölk
2 dl riven parmesanost (minska/öka efter egen smak)
Salt, peppar
Riven muskotnöt
Smält smöret. Rör ner mjölet. Häll i mjölken och när den börjar tjockna, dra den från värmen. Häll i osten och rör om. Smaksätt med salt & peppar och riv lite muskotnöt i. Smaka av!
Fyllning
450 gram fryst (fast tinad när du ska göra laga maten) spenat
500 gr ricottaost
3 msk solrosfrön
0,5 förpackning fryst basilika
Rosta solrosfröna i en torr stekpanna, lägg över i en skål.
Fräs spenaten i lite smör. Häll i solrosfrön, basilika, ricottaost och blanda runt.
Smörj en ugnssäker form med lite olja i botten. Lägg en liten klick sås i botten. På med en lasagneplatta. Lägg sedan en tredjedel av fyllningen. På med bechamelsås. Gör så tre gånger. Efter sista lagret med fyllning lägg på en lasagneplatta, häll sista bechamelsåsen över och strö riven parmesan på toppen, efter tycke och smak!
In i mitten av ugnen, ca 30 minuter!
Tycker det blev väldigt god smak på den. Rekommenderas!