Detta är inte de vaniljhjärtanen som innehåller vaniljkräm och då jag glömde köpa en hjärtform (typ pepparkaksform) så har jag skurit ut dem för hand så alla fick sitt eget speciella utseende :)
Ingredienser:
225 gram vetemjöl,
150 gram smör
125 gram strösocker
1 tsk vaniljessens (jag köpte bourboun vaniljextrakt)
Så här gör du:
Sikta ner mjölet i en stor skål. Tillsätt smöret och arbeta in det med fingertoppar tills blandningen fått en smulig konsistent. Rör ner strösocker och vaniljessens och arbeta ihop till en fast deg.
Kavla ut degen på ett lätt mjölat bakbord till en tjocklek av 2,5 cm. Ta ut 12 hjärtan med ett kakmått (eller gör som jag och skär ut med hjälp av kniv, men då blir det en del spillbitar så degen får kavlas ut mer än en gång, typ som när en gör pepparkakor). Lägg hjärtanen på en lätt smörad bakplåt.
Grädda i 180 grader, 15-20 minuuter eller tills de blivit gyllenbruna. Låt dem kallna på bakgaller. Pudra dem med strösocker (alt florsocker vilket jag tänkte ta men vi hade inget hemma så fick ändå bli vanligt socker) strax före servering.
Betyg? 3 av 5. En vanlig småkaka, fördelen med dessa är ju att de nästa alltid är uppskattade av de flesta. Kunde kanske haft i ytterligare en tsk av essensen för ytterligare vaniljsmak.