Chokladbollstårta
Idag har vi träffat två vänner och då båda barnen fyllt år relativt nyligen så hade vi ett litet mini-kalas. Och har en kalas så får en väl äta lite tårta.
Så jag gjorde en chokladbollstårta. Receptet är från Frida Bakar men jag halverade det då vi inte var så många (vi var ju bara 2 vuxna och 2 barn så kändes onödigt med en stor tårta).

250 gram smör
1,25 dl florsocker
0,5 msk vaniljsocker
En halv burk Nutella
0,75 dl kakao
0,5 dl kaffe
10 dl havregryn
Kokos att rulla i
Nutella och valfritt godis som topping

Börja med att klä en springform 15cm med plastfolie.
Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker, kakao och nutella fluffigt med elvisp eller i köksassistent. Tillsätt kaffe och havregryn. Vispa på hög hastighet så att grynen krossas. Tillsätt havregryn efter behov – smeten ska hålla ihop bra. Rulla 9 små chokladbollar och rulla sedan i kokos.
Tryck ut resten av smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla chokladtårtan i kokos – runt hela kanten. Lägg på ett tårtfat.
Bred på nutella och toppa med chokladbollar samt godis.
Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker, kakao och nutella fluffigt med elvisp eller i köksassistent. Tillsätt kaffe och havregryn. Vispa på hög hastighet så att grynen krossas. Tillsätt havregryn efter behov – smeten ska hålla ihop bra. Rulla 9 små chokladbollar och rulla sedan i kokos.
Tryck ut resten av smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla chokladtårtan i kokos – runt hela kanten. Lägg på ett tårtfat.
Bred på nutella och toppa med chokladbollar samt godis.
