Flädersaft

Har satt en sats flädersaft idag. Slängde i några rabarber också och om 3 dagar ska den förhoppningsvis vara klara. Blir ju lagom till midsommar. 


30 klasar med fläder
3 citroner
1,5 kg socker
1,5 liter vatten
50 gram citronsyra 

Lägg fläder och skivad citron i en bunke med lock. Koka upp vattnet och rör socker och citronsyra. Häll den varma vätskan över flädern. Sätt på locket och låt stå i 3 dagar. 

Sila och häll på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl alt frysen. Men fyll inte flaskan hela vägen upp om du fryser dem, utan 3/4 av flaskan brukar bli bra. 

Kommentarer:

1 Sara :

skriven

Flädersaft är så gott att blanda med vitt vin eller bubbel :) Något att göra på midsommar kanske :)

Svar: ja kanske det :)
Frida

Kommentera här: