Misslyckad middag

Okej, inte hela men delar av den iallafall. Ikväll skulle vi äta biff wellington med hemmagjord bea & potatis.

Well, första bean jag gjorde blev inte bra i första steget så letade upp en annan. Den blev inte heller så bra. 

Köttet blev bra iallafall. Gjorde en duxellmassa som låg ovanpå köttet under smördegen.

Duxellmassa
500 gram champinjoner
1 frp hackad bacon 
6 schalottenlök 
4 msk tomatpuré 
3 nypor vetemjöl
0,5 dl timjan 

Finhacka champinjoner och schalottenlök. Stek/koka champinjoner, lök och bacon tills vätskan är nästan helt borta. Tillsätt sedan tomatpuré och låt koka ytterligare 10-15 min. Tillsätt sedan timjan och vetemjöl. Ställ till sidan och låt svalna.


Bryn oxfilén runt om och låt svalna lite. Lägg den sedan på smördegsplattor.  Lägg duxellmassa på oxfilén och lägg sedan ytterligare smördeg ovanpå. Pensla med ägg.

Sätt in i ugnen 35 min på 175 grader. På denna tiden blir köttet medium.

Kommentera här: