Banankaka
På jobbet får vi varje måndag och onsdag en fruktkorg, vilket är väldigt skönt för då äter jag lite frukt. Är annars ganska dålig på att äta det hemma så bra att veta att jag på jobbet får i mig lite i alla fall. Dock har vi på jobbet denna vecka varit ganska få, ett par är sjuka, någon sjukskriven och några är ute och reser. Så det blev den del frukt över. Därför bestämde jag mig i går för att baka en banankaka och bjuda på.
Den tog ca 1 timme och då var den 45 minuter i ugnen

Ingredienser
100 gram smör
3 st ägg
1 dl strösocker
0,5 dl råsocker
0,5 dl ljust muscovadosocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
3-4 väl mogna bananer
5 dl vetemjöl
1 dl mjöl
Sätt ugnen på 175 grader
1. Börja med att smälta smöret
2. Vispa ihop socker och ägg pösigt
3. Blanda i vaniljsocker, bakpulver, kanel och salt. Vispa ihop.
4. Mosa bananerna
5. Blanda i bananer, smält smör, vetemjöl och mjölk. Vispa ihop. Visa dock inte längre än 10-20 sekunder, bara så allt blandas.
Smörj och bröda en rund springform. Häll i smeten.
Grädda i ugnen 45 minuter.
Ta ut den ur ugnen och låt svalna under en bakduk.
Strö över lite florsocker vid servering och servera med en klick grädde, glass eller mascarpone. Eller servera den som den är, blev uppskattade på mitt jobb i all sin enkelhet.
Förvara den i kylskåp men den går även bra att frysa om det skulle vara så.

Receptet kommer ursprungligen från recepten.se (http://www.recepten.se/recept/saftig_banankaka.html). Jag ändrade bara vilka sockersorter som användes.