Långjäst pizzadeg
Igår lagade vi pizza. På en deg som jäst ungefär halva dagen. 9 timmar sammanlagt ska den jäsa men den är så enkel att knö ihop så det är ingen fara. Är ju bra när man kan förbereda långt innan också.

2 gram jäst
0.5 liter avslagen mineralvatten
0.9 kg manitobamjöl
20 gram salt
Lös upp jästen i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet. Ha i mjölet lite i taget och när degen är nästan färdig knådad så har du i saltet. Låt sedan degen arbetas i 20 min. Ställ för att jäsa i 2 timmar under en fuktig handduk.
Dela till mindre bitar, våra var ca 120 gram. Lägg på en mjölad plåt och täck med plastfolie. Låt jäsa i 7 timmar.

Recepetet är Paolo Robertos.
När degen är klar, kavla ut och ha på valfri fyllning, vi brukar ha olika typer av slinka, korv, ost, champinjoner osv. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 12 min eller så.

skriven
Så gott!