Egengjord müsli

Idag har jag, för första gången, gjort egen müsli. Jag har tänkt på det länge men aldrig riktigt blivit av men nu så. Jag äter müsli i princip varje dag så gott att kunna välja själv vad en vill ha i den. Jag följde detta receptet (typ)

http://malinsdiner.blogspot.de/2013/01/superdupergod-och-nyttig-musli.html 

Jag dubblade hennes recept så fick ta två plåtar i ugnen annars fick det inte riktigt plats.


Börja med att blanda 

5 dl vatten
1 dl honung
2 msk rapsolja

Blanda sedan i en egen bunke

5 dl dinkelhavre 
5 dl havregryn
3 dl kokosflingor
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
4 dl blandade hackade nötter (ta de nötter du själv gillar, jag hade cashew, paranöt, rökta mandlar, valnötter)

Blanda sedan ihop det med honungsvattnet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 200 grader i 30 min. Rör om var 5 minut. 

Ta ut och låt sedan svalna. Blanda sedan i 

4 dl blandad torkad frukt (jag tog blåbär, vinbär, gojibär och russin)


Jag fick ihop två burkar med müsli så nu har vi nog så vi klarar oss ett litet tag ;)

Kommentarer:

1 Sara :

skriven

Så gott! Egengjord müsli är bäst 😀

2 Eva:

skriven

Perfekt! Jag gör alltid min egen sportdryck (vatten druvsocker lime salt) när jag cyklar och känner mig stolt över att inte ha gått på hela Celcius-industrin 😜

Svar: Låter vettigt! Var och varannan människa dricker ju av den oavsett om de tränar eller inte känns det som 😝
Frida

Kommentera här: