Egengjord müsli
Idag har jag, för första gången, gjort egen müsli. Jag har tänkt på det länge men aldrig riktigt blivit av men nu så. Jag äter müsli i princip varje dag så gott att kunna välja själv vad en vill ha i den. Jag följde detta receptet (typ)
Jag dubblade hennes recept så fick ta två plåtar i ugnen annars fick det inte riktigt plats.

Börja med att blanda
5 dl vatten
1 dl honung
2 msk rapsolja
Blanda sedan i en egen bunke
5 dl dinkelhavre
5 dl havregryn
3 dl kokosflingor
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 dl pumpakärnor
4 dl blandade hackade nötter (ta de nötter du själv gillar, jag hade cashew, paranöt, rökta mandlar, valnötter)
Blanda sedan ihop det med honungsvattnet. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen på 200 grader i 30 min. Rör om var 5 minut.
Ta ut och låt sedan svalna. Blanda sedan i
4 dl blandad torkad frukt (jag tog blåbär, vinbär, gojibär och russin)

Jag fick ihop två burkar med müsli så nu har vi nog så vi klarar oss ett litet tag ;)
Kommentarer:
2
Eva:
Perfekt! Jag gör alltid min egen sportdryck (vatten druvsocker lime salt) när jag cyklar och känner mig stolt över att inte ha gått på hela Celcius-industrin 😜
Svar:
Frida
skriven
Så gott! Egengjord müsli är bäst 😀