Mangoglasstårta ned melon
Igår fylle min svägerska år och idag passar hon W när vi ska fira mamma på kvällen. Så för att fira hennes födelsedag gjorde jag igår en Mangoglasstårta med yoghurt från bloggen "Söta Saker".

Läskande god och väldigt enkel att göra och nästan nyttig ;) Du behöver
15 digestivekex
100 gram smör
400 gram fryst mangobitar
2 dl mangoyoghurt (eller vanilj om du inte hittat mango)
1 honungsmelon
10 vindruvor

Mixa digestivekexen med smöret och när det blivit en boll, tryck ut det i en osmord form, ca 15 cm i diameter.
Mixa frysta mangobitar med yoghurten. Detta tog en liten stund för mig då jag fick öppna och "trycka" ner de bitar av mangon som inte hamnade vid knivarna i mixern. Bred denna över bottnen, plast över och så in i frysen ett par timmar.

Ta fram en stund innan servering så den hinner mjukna. Servera med honungsmelon och vindruvor. I originalreceptet hade hon gjort bollar av melonen med hjälp av ett kuljärn men då vi inget sådant äger så skivade vi den bara i fyrkantiga bitar.


skriven
Så gott det låter! Känns som om det är något jag skulle klara av också 😃 får hoppas på besök så att jag har en anledning att göra den 😊