Långkokt högrev i tomatsås

Ett recept från Paolo Roberto som jag såg honom laga i "Mitt kök" på Nyhetsmorgon. 

700 gr högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
0,5 dl basilika 
0,5 dl persilja
700 gr passerade tomater
Salt, peppar, socker

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan tills de blivit mjukt men inte fått färg. Skiva köttet i mindre bitar och lägg i grytan. Låt de få färg runt om. Häll i kryddorna och passerade tomaterna. 


Låt koka på svag värme i 4-5 timmar. Det tar lite tid men sköter sig själv då DJ behöver inte tänka så mycket på det. 

Servera med pasta och lite riven parmesan på!

Väldigt gott och det här kan vi absolut tänka oss att laga fler gånger.

Kommentarer:

1 Eva:

skriven

Det där såg jag när han gjorde och blev väldigt sugen på! Ska absolut testa jag också :-)

Svar: Ja gör det, blev väldigt god!
Frida

Kommentera här: