Jordgubbstårta och glasskräm
Till tårtan med vaniljbottnar, jordgubbsmousse och glasskräm.Länk i rubriken på varje recept.
5 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl potatismjöl
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Vispa äggs och socker poröst. Blanda i övriga ingredienser.
Häll upp smeten i en smord och brödad form som du klätt med en krage av bakplåtspapper (så det inte rinner över kanterna). Grädda i 175 grader nederst i ugnen ca 40 minuter.

1,5 dl Kiviks jordgubbskräm
2 msk marsanpulver
2 dl vispgrädde
10 droppar jordgubbsessens
1 näve jordgubbar
(Röd pastafärg eller karamellfärg)
Blanda jordgubbskrämen med marsanpulver. Ha i jordgubbsessens (vi hade ingen essens i) och hackade jordgubbar (vi skivade dock jordgubbarna över fyllningen när vi brett den på tårtbotten). Färga eveventuellt. Vänd ner i vispad grädde.
Glasskräm
1 del vaniljkräm
1 del grädde
Blanda. Klart!
