Mockarutor med syrlig chokladglasyr

 
Ingredienser:
55 gram smör
115 gram mörk choklad
175 gram mörkt farinsocker
2 ägg
2 msk starkt kaffe, avsvalnat
85 gram vetemjöl
1 krm salt
55 gram hackade valnötskärnor
 
Glasyr:
115 gram mörk choklad
1,5 dl creme fraiche
 
Gör så här.
Smält smör och choklad i en liten värmetålig skål över vattenbad. Rör till en slät blandning. Ta bort skålen från värmen och låt svalna. 
 
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vänd ner chokladblandningen och kaffe, rör om noga. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Vänd ner valnötterna. Smöra en fyrkantig bakform, ca 20 x 20 cm och klä botten med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i 180 grader i varm ugn ca 20-.25 minuter tills den stelnat. Låt kakan svalna i formen. 
 
Smält chokladen till glasyren och rör ner creme fraiche till en slät kräm. Bred den över kakan. Ställt kallt tills glasyren stelnat och skär sedan i rutor.
 
Betyg? 3,5 av 5. Den blev mjuk och fluffig och galsyren är inte för söt. Adam hade dock föredragit kakan utan nötter. 

Kommentera här: