Festivalsnurra

Eller kakor med snurr enligt det recept jag följt men jag tyckte festivalsnurra lät roligare, så jag döpte helt enkelt om dem.

250 gram rumsvarmt smör
2,5 dl socker
7,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Pastafärg eller karamellfärg

Blanda alla ingredienser till en fin deg. Dela degen i två delar och färga den ena (eller båda) i valfri färg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en stor rektangel och gör likadant med andra delen. Ställ dem i kylen i 45-60 minuter. 

Jag valde att dela degen i fyra bitar och färgade 3 av dem, en rosa, en blå och en grön. Den sista lät jag vara ofärgad. 


Efter de varit i kylen, ta ut dem och lägg ovanpå varandra (två och två) och kavla försiktigt ihop dem. Rulla försiktigt till en rulle, rulla i strössel (jag tog pärlsocker) och låt vila ytterligare 60 min i kylen. 

Jag la ihop den rosa & gröna samt den blå & ofärgade. Testade att rulla dem från olika sidor så blå & ofärgad rullades på långsidan och rosa & gröna från kortsidan. 




Skär i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. 



Grädda i ugnen 10-12 min på 180-200 grader. 

Kommentera här: